Hier word je gezien en gehoord

Zien & horen

Bij de peuteropvang van Klaar voor de Start weten we dat iedere peuter anders is. We vinden het belangrijk dat je peuter helemaal zichzelf kan zijn. We kijken goed naar wat je peuter leuk vindt en allemaal al kan. Natuurlijk helpen we je peuter ook nieuwe dingen te leren.

`Wauw, wat zijn jullie goed bezig! Nisa, wil jij misschien een puzzel met negen stukjes proberen?´

Nisa, Igor en Finn zijn aan het puzzelen. Ze hebben alle drie een mooie puzzel van zes stukjes uitgekozen. Pedagogisch medewerker Esmee komt bij het groepje kijken hoe het gaat. Ze ziet dat Nisa haar puzzel al af heeft en Igor en Finn aan het helpen is. Ze zegt: ‘Wauw, wat zijn jullie goed bezig! Nisa, wil jij misschien een puzzel met negen stukjes proberen?’ Nisa knikt. Esmee pakt een nieuwe puzzel voor haar. Aan Igor en Finn legt ze uit dat ze op de deksel van de doos kunnen kijken hoe de puzzel eruit moet komen te zien.

Hoe we dat doen?

We kijken en luisteren goed naar je peuter. We horen graag van jou wat je peuter thuis doet. Zo leren we je peuter goed kennen. En weten we wat je peuter nodig heeft.

We zorgen ervoor dat je peuter zich bij ons thuis voelt.

We geven je peuter positieve aandacht. En we zijn altijd in de buurt voor een knuffel of een paar lieve woorden.

We laten peuters in kleine groepjes spelen. Op die manier kunnen we alle peuters de juiste uitdaging geven.

We zorgen ervoor dat er speelgoed, spelletjes, boekjes en activiteiten zijn die goed passen bij wat je peuter leuk vindt.

zien en horen foto nieuw

Je peuter aanmelden

Je peuter aanmelden voor peuteropvang van Klaar voor de Start is makkelijk. Bekijk hier hoe je dat doet!

Hier leer je door te spelen.

Hier ontdek je wat je zelf kan.

Hier heb je plezier

Hier maak je vrienden

Kwaliteitskader Onderwijskansen in Haarlem

De Haarlemse Klaar voor de Start peuteropvanglocaties streven naar een constante hoge kwaliteit. Een totaaloverzicht van alle (landelijke en stedelijke) kwaliteitskenmerken is te vinden in het ‘Kwaliteitskader Onderwijskansen Haarlem 2022‘ Een peuteropvanglocatie mag zichzelf alleen Klaar voor de Start peuteropvang noemen als aan alle in het kader beschreven kwaliteitseisen wordt voldaan.