VVE-indicatie

Een deel van de Haarlemse peuters komt in aanmerking voor een zogenaamde VVE-indicatie. Er zijn verschillende redenen voor het krijgen van een VVE-indicatie. Bijvoorbeeld als de kans bestaat dat je kind thuis niet goed Nederlands leert spreken. Peuters met een indicatie komen meer uren per week naar onze peuteropvang dan kinderen zonder een indicatie. Zo is er voor alle peuters genoeg tijd en aandacht om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Of je kind in aanmerking komt voor een VVE-indicatie kun je bespreken met de jeugdverpleegkundige van je consultatiebureau. Dat gebeurt standaard tijdens het 11-maanden consult.

VVE

Wat is VVE?

Voor- en vroegschoolse educatie in Haarlem

Op alle locaties van Klaar voor de Start werken we op een speelse manier aan de ontwikkeling van peuters. Daarvoor gebruiken we een VVE-programma. Een VVE-programma zit zo in elkaar dat we de spelletjes en activiteiten die we doen kunnen afstemmen op verschillende kinderen. Zo krijgt elke peuter wat hij of zij nodig heeft.

Veel Klaar voor de Start locaties werken samen met een basisschool in de buurt, of zitten in hetzelfde gebouw. Op die scholen wordt in de groepen 1 en 2 ook met een VVE-programma gewerkt. Zo wordt de overgang naar de basisschool nog makkelijker en kunnen kinderen ook in hun kleutertijd op een goede manier uitgedaagd worden.

Als je kind 4 jaar is, kan het naar de basisschool. Op de website naarschoolinhaarlem.nl staat alle informatie over de basisscholen in Haarlem en hoe je je kind kunt aanmelden

VVE-indicatie

Heeft jouw kind een VVE-indicatie gekregen?

Dan krijgt je kind een aanbod van 16 uur Klaar voor de Start peuteropvang per week (4×4 uur). Je kiest zelf een locatie. Wij hebben ze alvast voor je op een rijtje gezet. Heb je een peuteropvanglocatie uitgekozen? Geef je keuze dan door aan je consultatiebureau.

Geen VVE-indicatie

Geen VVE-indicatie?

Ook dan is je kind welkom op de peuteropvang van Klaar voor de Start! Kies voor een peuteropvanglocatie die bij jouw peuter past en neem contact op met de kinderopvangorganisatie. Je peuter krijgt een aanbod van 8 uur Klaar voor de Start peuteropvang per week (2×4 uur).

Naar school in Haarlem

De stap naar de basisschool

Als je kind 4 jaar is, kan het naar de basisschool.
Op de website naarschoolinhaarlem.nl staat alle informatie over de basisscholen in Haarlem en hoe je je kind kunt aanmelden.
Heeft je kind een VVE-indicatie en gaat het minimaal één jaar naar een Klaar voor de Start peuteropvang?
Dan heeft je kind voorrang op de zes scholen die het dichtstbij je woonadres zijn.
Dit geldt voor alle Klaar voor de Start locaties in Haarlem.
Om voor voorrang op een basisschool in aanmerking te komen, maakt het dus niet uit naar welke Klaar voor de Start locatie je kind gaat.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je verder op weg!