Hier ontdek je wat je zelf kan

Ontdekken

Peuters willen van alles onderzoeken en uitproberen. De peuteropvang van Klaar voor de Start is hier de ideale plek voor. Zolang het veilig is natuurlijk. Zo ontdekt je peuter wat hij of zij al kan of met een beetje hulp kan leren, zoals je jas aan- en uitdoen, handen wassen of een puzzeltje maken.

`Fatma gaat onderaan de glijbaan staan. ‘Ga maar glijden Julius’, zegt ze. ‘Ik weet zeker dat je het kan!´

Julius wil van de glijbaan. Hij klimt het trappetje op, maar eenmaal boven, vindt hij het toch wel een beetje spannend en blijft zitten. Nu komt Igor naar boven. ‘Ga’, zegt hij tegen Julius. Maar Julius reageert niet en roept pedagogisch medewerker Fatma. Fatma gaat onderaan de glijbaan staan. ‘Ga maar glijden Julius’, zegt ze. ‘Ik weet zeker dat je het kan!’ Nog steeds blijft Julius zitten waar hij zit. ‘Weet je wat, laat Igor anders eerst maar even glijden.’ Julius maakt plaats voor Igor en die glijdt in volle vaart naar beneden. ‘Leuk hè?’, zegt Fatma tegen Igor. ‘Kom jij nu ook naar beneden Julius?’ ‘Ja kom!’, roept Igor. Julius verzamelt al zijn moed en….. glijdt! Snel rent hij weer naar het trappetje om het nog een keer te doen.

Hoe we dat doen?

Je peuter mag kiezen waar hij of zij mee speelt en kan het speelgoed zelf pakken.

We laten kinderen samen spelen. Peuters kijken naar elkaar en doen elkaar na. Daar leren ze van.

Je peuter mag blijven proberen. Door iets lang achter elkaar te oefenen leert je peuter wat hij of zij zelf kan. We helpen je peuter op weg als dat nodig is. We hebben veel geduld.

We geven je peuter de kans om te helpen. Bijvoorbeeld bij het eten klaarzetten, schoonmaken van verfkwasten of het troosten van een ander kind. Je peuter voelt zich dan groot en sterk.

We doen veel dingen altijd op dezelfde manier. Je peuter gaat dit herkennen en gaat dan vanzelf meedoen.

leren wat je zelf kan, niew

Je peuter aanmelden

Je peuter aanmelden voor peuteropvang van Klaar voor de Start is makkelijk. Bekijk hier hoe je dat doet!

Hier word je gezien en gehoord

Hier leer je door te spelen

Hier heb je plezier

Hier maak je vrienden

Kwaliteitskader Onderwijskansen in Haarlem

De Haarlemse Klaar voor de Start peuteropvanglocaties streven naar een constante hoge kwaliteit. Een totaaloverzicht van alle (landelijke en stedelijke) kwaliteitskenmerken is te vinden in het ‘Kwaliteitskader Onderwijskansen Haarlem 2022‘ Een peuteropvanglocatie mag zichzelf alleen Klaar voor de Start peuteropvang noemen als aan alle in het kader beschreven kwaliteitseisen wordt voldaan.