Kinderen goed voorbereid naar de basisschool

Films

De dagelijkse praktijk in beeld

Op deze pagina vindt u twee films: een film die laat zien wat er zoal gebeurt tijdens het 11-maandenconsult. En een film waarmee u kunt ‘binnenkijken’ op een peuterspeelzaal. 

11-maandenconsult

Op het consultatiebureau ontvangt u informatie over VVE als uw kind elf maanden oud is of later wanneer blijkt dat uw kind gebaat is bij VVE. Bekijk de film om te zien wat u kunt verwachten tijdens het 11-maandenconsult. De film is gemaakt op het consultatiebureau op de Vilniusstraat 2 in Haarlem. Met dank aan de verpleegkundige, de jeugdarts en moeder en zoon. 

11-maandenconsult – Nederlands

Binnenkijken bij een groep

In de kring zitten, samen zingen, spelen, een verhaaltje voorlezen, een hapje eten… Het zijn allemaal vaste activiteiten op een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Deze film brengt een aantal van die activiteiten in beeld. De film is te bekijken in het Nederlands, Turks, Arabisch en Engels. Klik op het plaatje om de film te zien in de gewenste taal.

U kunt zien hoe de leidsters het VVE-programma samen met de kinderen in de praktijk brengen. Alle activiteiten zijn erop gericht om de (taal)ontwikkeling van de peuters te stimuleren. De film is gemaakt bij peuterspeelzaal de Carrousel (SKOS/SSP). Met dank aan de kinderen, de ouders en de leidsters.

Misschien denkt u na het zien van de film: ik zou wel een bezoekje willen brengen aan een VVE-peuterspeelzaal of -kinderdagverblijf. Dat kan natuurlijk! Bekijk daarvoor de lijst met VVE-locaties.

VVE Haarlem – Nederlands

VVE Haarlem – Engels

VVE Haarlem – Arabisch

VVE Haarlem – Turks